Zuster Ruth

Waar ik me altijd terdege bewust van ben, is dat het beroep van verpleegkundige betekent, dat ik in de intimiteit van mijn hulpvrager treed. Als mensen gewassen en verzorgd worden gaan ze ‘uit de kleren’, en geven ze zich letterlijk bloot. Ook als ik uitwendige therapie geef raak ik de huid van de ander aan.

In mijn jarenlange ervaring is dat voor mij een vanzelfsprekendheid geworden, maar nooit ben ik het gewoon gaan vinden.

Spreken over seksualiteit is ook een intiem onderwerp. Hoewel de ouders degenen zijn, die hun kinderen daarover de voorlichting geven, kan het zijn dat de openheid over dat gevoelige onderwerp stroef is. Juist doordat de ouder- kind relatie zo hecht is, kan het moeilijk zijn om daar met elkaar over te praten.

In een 1 op 1 gesprek van ongeveer 1 uur, zal ik graag op de vragen van uw puber of jong volwassene ingaan, vanuit mijn behoefte om jonge mensen op te voeden tot mensen die zelfvertrouwen hebben over wat ze wel en niet willen, ook op seksueel gebied. Vaak is 1 gesprek voldoende en soms is er behoefte aan een tweede gesprek.

Je gaat dan naar ‘ zuster Ruth’, om te leren hoe je lichaam werkt.

Behoefte aan een persoonlijk gesprek over intimiteit?

Mail gerust zuster Ruth.

 

 

 

Onafhankelijk gesprek over seksualiteit? Bel Zuster Ruth.

 

Cursussen, werkgroepen en thema-avonden geef ik op aanvraag en in overleg individueel of met twee personen.

ruthcooiman@hotmail.com

telefoon: 06 43 78 27 21

 

Vanwege de aard van mijn werk staat mijn mobiele telefoon regelmatig uit. Spreek gerust uw boodschap in, want u hoort daarna spoedig van mij. BIG registratienummer 99009362130