Verpleegkundige antroposofische zorg

Van harte welkom op de website van Matricaria, de praktijk van Ruth Cooiman. Ik ben antroposofisch verpleegkundige en bied toegevoegde zorg van wieg tot graf aan wie dat ontvangen wil.

 

Matricaria betekent ‘oerzorg’. Het woord komt uit het Latijn en is een samentrekking van matrix (baarmoeder) en caria (zorg). Matricaria is ook de Latijnse naam voor kamille, een plant die in de alternatieve geneeskunde bekend staat als kalmerend, rustgevend en verzachtend.

 

 

U kunt bij mij terecht voor Uitwendige Therapie. Deze therapie werkt van buitenaf, via de huid, direct in op de mens. Ritmische inwrijvingen, kompressen of baden ondersteunen uw zelfhelend vermogen. Ik gebruik hierbij etherische oliën, kruiden en zalven. Lees meer over Uitwendige Therapie.

 

Ook organiseer ik thema-avonden en cursussen over diverse onderwerpen, zoals voorbereiding op de geboorte, koorts bij kinderen of een workshop voetinwrijving. Klik hier voor het actuele aanbod.

 

Cursussen, werkgroepen en thema-avonden geef ik op aanvraag en in overleg individueel of met twee personen.

ruthcooiman@hotmail.com

telefoon: 06 43 78 27 21

 

Vanwege de aard van mijn werk staat mijn mobiele telefoon regelmatig uit. Spreek gerust uw boodschap in, want u hoort daarna spoedig van mij. BIG registratienummer 99009362130